Super hyvä Granola

lasipurkissa itse tehtyä granolaa

Tein tänään pitkästä aikaa itse granolaa, ja on ollut tarkoitus jakaa sen resepti tänne jo vaikka kuinka kauan! Granola on helppo tehdä ja sitä voi muokata loputtomiin omaan makuun sopivaksi. Olen tehnyt tätä myös mm joululahjaksi, joukkoon vain piparkakkumaustetta ja voila´! Lahja, joka ei takuulla jää nurkkiin pyörimään.

Itse tehtyä granolaa lasipurkissa sekä lautasella jogurtin kera

Ohje

8 dl kaurahiutaleita

4-5 dl pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä.. valitse mieluisesi!

1 tl suolaa

muita mausteita oman maun mukaan (kanelia, muskottipähkinää, kardemummaa, piparkakkumaustetta, vaniljaa..)

5 rkl kookosöljyä (tai esim rypsiöljyä, oliiviöljystä tulee ainakin omaan mieltymykseen liikaa makua)

4-5 rkl maapähkinävoita

hunajaa/ siirappia

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät/ kuivahedelmät ja mausteet. Sulata kattilassa kookosöljy ja maapähkinävoi. Kaada hiutaleiden joukkoon ja sekoita. Levitä massa uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa n. 20-30 min 175 asteessa (kiertoilma 160 riittää). Kääntele kerran tai pari paiston aikana.

Nosta pelti jäähtymään tasolle. Jos halua ”klimppistä” granolaa valuta tässä kohtaa päälle hunajaa tai siirappia, äläkä sekoita vaan jätä rauhassa jäähtymään. Kun massa on kokonaan jäähtynyt siirrä puhtaaseen purkkiin odottamaan herkuttelua!

Ohjetta voi tosiaan helposti muokkailla. Olen laittanut joukkoon myös ohrahiutaleita, tattarihiutaleita, kvinoa popseja (saa esim ruohonjuuresta), taateleita, rusinoita, kuivattua mangoa ja aprikoosia.. Mitä vaan kaapista löytyy! Määrätkään ei ole mitenkään justiinsa 😀 Suolan voi myös hyvin jättää pois niin halutessaan.

Lautasella jogurttia ja itsetehtyä granolaa, päälle valutetaan lusikasta hunajaa

Maukkaita herkuttelu hetkiä!

Terkuin

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.