Helppoa arkiruokaa

Kanaa Riisillä

Tänään alkaneen MasterChef Autralian innostamana päätin pistää tämän tekstin uunista ulos! ( heh heh ;D ) MasterChefistä alkoi jo 11. kausi ja viime talvenakin seurattiin sitä Kimmon kanssa tiiviisti jännittäen ja kuola suupielestä valuen. Australian versio on ihanan positiivinen ja kannustava, oikea hyvän mielen ohjelma!

Jaoin joku aika sitten instagramissa kuvan meidän päivän ateriasta ja kyselin josko teitä kiinnostaisi meidän suosikkireseptit. Kimmo on ammatiltaan kokki ja ne kerrat kun saan hänet kotona suostuteltua hellan ääreen takaavat helppoa, melko nopeaa ja maistuvaa ruokaa. Vastaus oli yksimielinen kyllä, joten tässä tulee resepti kyseisen päivän ruokaan!

Nimeä tälle reseptille ei sen enempää ole, joten here you go, kanaa riisillä 😀

  • Kokonainen grillattu broileri kaupan lihatiskiltä
  • Basmatiriisiä, suosimme Uncle Ben’sin ”keittopusseja”. Eli niitä riisipakkauksia, missä riisit on pussin sisällä ja isket koko homman kattilaan. Helppoa ja siistiä, keitä 10 min, nosta pussi vedestä ja kaada riisit kulhoon.
  • Kastiketta varten currya, Kurkumaa, valkosipulia, kanafondia, kuohukermaa ja mustapippuria
  • Tuoretta korianteria. Minä rakastan korianteria <3
  • Tämän lisäksi tein kasvislisäkkeen, johon tällä kertaa eksyi porkkanaa, kesäkurpitsaa, lehtikaalia, paprikaa, varsiparsakaalia ja saattoi siellä sipuliakin olla.

Riivi broilerista liha suikaleiksi lautaselle. Ihan vaan reippaasti käsin, kertakäyttö hanskat ovat hyvät tähän tarkoitukseen. Mausta Santa Marian Sitrusgrillimausteella (meidän suosikkimauste, käy kaikkeen. Aivan kaikkeen). Silppua päälle tuore korianteri.

Keitä riisi ja kaada kulhoon.

Kuori kasvikset, jotka tarvii kuoria. Leikkaa suuhunmentäviksi paloiksi. Pyöräytä pannulla öljyn kanssa. Mausta suolalla, pippurilla, chilihiutaleilla, sitrusgrillimausteella ja valkosipulilla. Lorauta päälle hieman hunajaa tai ripaus sokeria. Itse tykkään rapsakoista kasviksista, joten käytännössä vain pikaisesti lämmitän ne pannulla.

Valmista kastike: Kuullota hetki mausteita kattilassa ilman öljyä niin, että niistä alkaa irrota tuoksua. Varo polttamasta! tähän menee vain hetki. Lisää kanafondi ja kerma, kiehauta. Valmis!

Kata kaikki pöytään ja anna ruokailijoiden kasata kulhoista omille lautasilleen. Enjoy.

Koko hommaan menee max. puoli tuntia. Helppoa eikö?

Terkuin

P.S Parhaimman pizzan ohjeeseen pääset klikkaamalla tästä!

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.