Lohipelti kauden kasviksilla

Tehtiin tänään niin hyvää ruokaa, että pitää vinkata teille heti tuoreeltaan! Bongasin Tiiu Piretin instasta joku aika sitten reseptin paahdetuista vihreistä tomaateista ja kasviksista. Noh, ei ollut vihreitä tomaatteja meillä ja oikeastaan tämä ei ole enää mitenkään hänen resepti, mutta inspiraatiota siitä saatiin! Syntyi Lohipelti! (Joka on uunivuoassa. Ei siis oikeastaan edes pelti. Mutta kyllä tämän voisi tehdä myös pellillä, ei oo niin justiinsa nää jutut).

Tällä hetkellä monet kotimaiset kasvikset on parhaimmillaan, uutta makeaa satoa. Valikoitiin naattiporkkanoita, uusia perunoita, suippopaprikaa, sipulinippu, salaattia, herneitä sekä lohta.

Resepti on naurettavan helppo.

Pese perunat ja porkkanat, ei tarvetta kuoria. Pilko vähän pienemmiksi, mutta saa olla reilun kokoisia paloja. Leikkaa sipuleista vihreät varret ja puolita sipuli päät. Varret voit hienontaa. Pilko paprikat. Kaikki uunivuokaan, päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Vuoka uuniin. Asteita 150-200, riippuen uunin tehosta. Meillä on täällä vuokrakämpässä todella surkea uuni ja parhaimillaan heitettiin lämmöt tappiin, kun mitään ei tapahtunut.

Olen myös rakastunut uunissa tai grillissä paahdettuun fetaan, joten sitäkin laitettiin paistumaan.

Valmistele lohi. Meidän kalatiskin ihana myyjä pilkkoi mulle lohen valmiiksi paloiksi ja nappasi vielä nahankin pois. Palojen päälle valeltiin valmista teriyakikastiketta, ropsaistiin suolaa, sekä seesamin siemeniä.

Kun perunat tuntuvat lähes kypsiltä tai kypsiltä, nakkaa kalapalat vuokaan (tai pellille) mukaan. Lohi on parhaimmillaan 50 asteisena, joten nyt kannattaa madaltaa lämpöä ja tuikata yhteen palaan paistomittari jos sellaisen omistaa. Lohi valmistuu oikeasti todella nopeasti, joten ole tarkkana, ettei siitä tule ylikypsää. Jos lohen pinnalla tai sisällä näkyy valkoisia valkuaismaisia rihmoja, on se jo kypsynyt liikaa.

Tykkään helpottaa arkea ja ostaa välillä valmissalaattipohjia. Niin tälläkin kertaa, pussiksi valikoitui Hetki Rose salaatti, jossa oli tosi hyvä kastike pussi mukana! Salaati kulhoon, kastike sekaan sekä tuoreet herneet. Heitin vielä joukkoon vähän tummia viinirypäleitä kun sattui olemaan.

Kasaa lautasen pohjalle salaattisekoitusta, päälle kasviksia, lohta ja fetaa. Voíla! Ihanan kevyt, mutta täyttävä kesäruoka, vaikka juhannuspöytään!

Terkuin

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.