Tulta päin!

Luomisen tuskaa. Tyhjänpaperin kammo. Writer’s block. Pää on täynnä ajatuksia ja aiheita mistä kirjoittaa, mutta silti sormet näppäimistöllä jäykistyy paikoilleen. Mistä ja miten siis aloittaa? No, kirjoittamalla kirjoittamattomuudesta!

Kun sain diagnoosin MS-taudista kahlasin (luonnollisesti) internetin läpi etsien tietoa ja muita sairastuneita. Saaliini oli kuitenkin heikko, löysin virallisia yhdistysten, liittojen ja terveyssivustojen nettisivuja, sekä muutamia ehkä jokseenkin medialukutaitoa vaativia keskustelupalstoja.

Mutten yhtäkään suomalaista blogia, tai mitään, missä olisin päässyt seuraamaan jonkun kanssani samassa tilaanteessa elävän kokemuksia (tämä oli 2013, nykyään taitaa olla jo muutama muukin blogi omani lisäksi).

 

Photo by Pixabay from Pexels

Jo silloin heräsi ajatus omasta blogista, päiväkirjasta, paikasta, jossa saisin tuotua pääni sisällön esille ja jäsennettyä omia ajatuksia. Monesti olen havahtunut ajatukseen, että tästä voisin kirjoittaa ja tästä, ja nämä mielipiteet ja pohdinnat haluaisin kirjoittaa ylös.

Halusin luoda paikan, jossa ehkä juuri diagnoosin saanut tai jo pidempään sairastanut, kuin myös läheiset ja miksei myös ammattilaiset, löytäisi konkreettisia kokemuksia sairaudesta ja sen vaikutuksesta elämään.

Kuitenkin, kun pääsin tietokoneelle sormeni jähmettyivät näppäimistölle. Vei 5 vuotta ja useampia kannustuspuheita, ennen kuin vihdoin uskaltauduin tähän projektiin. Mutta tässä nyt ollaan ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja niin edelleen 😉

 

Photo by Creative Stash from Pexels

MS-tauti on hyvin monimuotoinen ja voi eri ihmisillä oireilla hyvinkin eri tavalla. Tämän blogin tekstit pohjautuvat omiin kokemuksiini, eivätkä ole suoraan rinnastettavissa kaikkiin MS-tautia sairastaviin.

En välttele hankaliakaan aiheita, mutta koska elämä on muutakin kuin diagnoosi, ei tämäkään blogi rajaudu pelkästään sairauteen ja sairastamiseen. Ohesta löytyy ihan tavallista arkea, kiinnostuksen kohteita ja elämää.

Tervetuloa siis!

 

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.