Apua, me ostettiin tontti!

Kuten otsikko kertoo, hieraistiin tonttikaupat tuossa ajan kuluksi. Hupsistarallaa.

Olemme katselleet myytäviä rivitaloasuntoja, omakotitaloja ja tontteja suunnilleen viime toukokuusta. Jossain kohtaa jo päätimme jäädään kerrostaloon ja ajattelimme ostaa sen sijaan kesämökin. Kunnes taas alkoi veri vetää omaa pihaa kohden. Näytöissä ravattiin minkä ehdittiin, mutta mikään ei oikein kolahtanut.

Tontilla on tällä hetkellä pelkkää peltoa, mutta oikein kuvittelemalla siinä voi nähdä jo terassin auringon paisteessa

Kriteereinä meillä oli lyhyt työmatka, yksikerroksinen asunto ja hyvät julkiset yhteydet, jottei tarvitsisi ostaa toista autoa. Melkein vuosi etsittiin ja ei mitään. Yhdestä talosta tehtiin tarjous, mutta valitettavasti tarjouksen teki viisi muutakin halukasta. Jäätiin siitä kelkasta heti alkumetreillä.

Kunnes sitten kaavoitettiin uusi alue ja tontit sieltä tuli myyntiin. Ja ymmärsimme, että tuohon tulee meidän talo. Työmatka pitenee nykyisestä kilometrin verran, bussi kulkee reippaan sadan metrin päästä kymmenen minuutin välein. Ilmansuunnat tontilla on paremmat kuin hyvät ja tulevalle takapihalle paistaa koko päivän aurinko.

Kuva Pixabay

Tällä hetkellä olemme suunnitelleet pohjapiirrustusta talolle ja antaneet sen muutamalle talotoimittajalle tarjouspyyntöjä varten. Olemme käyneet eri toimittajien talonäytöissä ja pohtineet mitkä ratkaisut palvelisivat juuri meitä. Tarkoituksena on ottaa huomioon esteettömyysasiat, jotta talo on toimiva minulle, mikäli MS-tauti alkaa aiheuttaa enemmän haittaa. Esteettömyys vaatii lisäselvittelyä itseltänikin ja vaikuttaa mm. materiaalihankintoihin, ovien leveyksiin ja tilojen kokoon.

Lisäksi olemme pohtineet ja vertailleet mm. eri lämmitysmuotoja, pyytäneet tarjouksia vastaavilta mestareilta ja laittaneet oman asuntomme myyntiin. Kiirettä tässä onneksi ei ole, sillä tontille pääsee rakentamaan vasta ensi vuoden alussa. Saamme rauhassa suunnitella juuri sellaisen talon kuin haluamme.

Uunituoreet tontinomistajat omalla pihallaan. Tai no, tulevalla.

Oma talo ja piha on ollut haaveeni niin kauan kuin muistan. Blogiin tulee varmasti lisää juttua projektista, sillä olen itse niin innoissani tästä! MS-taudista huolimatta unelmiaan on mahdollista toteuttaa.

Terkuin

Lue myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.